Az elmúlt 20 év során a borfogyasztói szokások hazánkban félelmetes ütemben változtak. A szinte csak tömegtermeléssel foglalkozó állami gazdaságok árnyékából kiléptek a magas minőséget készítő kisebb-nagyobb családi borászatok. A magyar agrárium legsikeresebben működő üzletágává nőtte ki magát, ami példaértékű lehet országunkban. Siker-sztoriról van szó, ami még koránt sem ért véget. Ma trendi a borozás, kóstolás, és az sem baj, ha az ember tisztában van az alapokkal. Ez nem csak egy alkoholos ital, készítése művészi mestermunka. Ennek a szolgálatában állnak a lelkes borászok.

A bor körül eltöltött több mint 15 év alatt számos bort kóstoltam és rengeteg gazdával ismerkedtem meg, sőt mi több komoly barátságok kialakulására kaptam lehetőséget. Az ő segítségükre szeretnék lenni ezzel a szolgáltatással, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg őket, értékeljék és fogyasszák boraikat. Ha azonosítani tudom a bort a készítőjével, és vannak közös szemléleteink, akár jó arcnak tartom, annál nagyobb élményben lehet részem a bor fogyasztása során, ez garantált.

A Borászoknak egyetlen módon tudjuk tetszésünket kinyilvánítani, ha minél többet kóstoljuk, valamint vásároljuk az általuk készített borokat.  

Jó borok jó arcoknak

Solymos Gergely

 

© Copyright 2012